Reddingsbrigade De Dukers Meppel-Nijeveen gaat naar overstromingsgebied Limburg

Reddingsbrigade De Dukers naar rampgebied in Limburg. Foto: Aangeleverde foto

Reddingsbrigade De Dukers Meppel-Nijeveen is opgeroepen om ondersteuning te verlenen in Limburg. De reddingsbrigade is onderdeel van de Nationale Reddingsvloot.

Beelden uit Limburg laten ondergelopen straten en huizen zien. Er dreigt voedseltekort en steeds meer plaatsen worden geëvacueerd. Het demissionaire kabinet beschouwt de overstromingen in de provincie Limburg als een ramp. Militairen zijn opgeroepen om te helpen en ook de reddingsbrigade biedt de helpende hand.

De reddingsbrigade wordt als eerstelijnshulpverlening ingezet bij grote watercalamiteiten en overstromingen. „Gistermiddag werd ons vooralarm omgezet naar een actie”, laat Henk Schrotenboer van De Dukers weten. „Spullen gepakt, boot achter de auto en klaar voor vertrek naar Limburg. In IJsselstein kregen de hulpverleners nadere instructie vanuit de Nationale Reddingsvloot.” De Nationale Reddingsvloot is getraind om mensen te evacueren.

Het Rode Kruis breidt het aantal noodbedden in het door wateroverlast getroffen Limburg uit van een paar honderd naar 1250. Ook zijn er vanuit heel Nederland extra teams met vrijwilligers onderweg naar het zuiden.

Nieuws

menu