Reddingsbrigade De Dukers neemt deel aan oefening in Appingedam

Reddingsbrigade De Dukers neemt deel aan oefening in Appingedam. Foto: Eigen foto

De Reddingsbrigade De Dukers Meppel-Nijeveen nam zaterdag deel aan een oefening van de Reddingsvloot Groningen-Drenthe in Appingedam.

De Reddingsbrigade is onderdeel van de Nationale Reddingsvloot. De vloot bestond uit Brandweer Hoogezand, de Damster Reddingsbrigade en de Groninger Reddingsbrigade. Gedurende de oefening in Appingedam zijn vaardigheden getraind op het gebied van eerste hulp verlenen, gebiedsverkenning uitvoeren en het redden van drenkelingen. Maar ook de samenwerking met andere disciplines maakte onderdeel uit van de oefening.

Wateroverlast

Tijdens de oefening hebben de vrijwilligers een scenario geoefend waarbij een defecte sluis zorgde voor wateroverlast. Hierbij werd een wandeltocht verstoord door het plots naderende water, waarna ongeveer veertig wandelaars in de omgeving Appingedam werden gered. De taak van de Reddingsvloot was het zo snel mogelijk lokaliseren en evacueren van de slachtoffers. De slachtoffers werden gespeeld door vrijwilligers en leden van de jeugdbrandweer Delfzijl.

Limburg

De Reddingsvloot Groningen-Drenthe bestaat uit eenheden van Brandweer Hoogezand, de Damster Reddingsbrigade, de Groninger Reddingsbrigade en de Reddingsbrigade Nijeveen. De Reddingsvloot Groningen-Drenthe is onderdeel van de Nationale Reddingsvloot, bestaande uit 88 reddingsbrigade- en brandweereenheden van 22 veiligheidsregio’s.

De vloot komt in actie bij overstromingen en grote waterongevallen. De Reddingsvloot Groningen-Drenthe werd ook ingezet bij de watersnood in Limburg in juli.

De volgende landelijke oefening staat gepland op zaterdag 9 oktober in Zaanstad.

Nieuws

menu