Regio Zwolle promoot Ontwikkelfonds bij ontbijt met werkgevers en zzp'ers in raadzaal Meppel. 'Helft van opleidingskosten worden vergoed'

Het ontbijt in de raadzaal van Meppel

Het ontbijt in de raadzaal van Meppel Aangeleverde foto

Werkgevers en zzp’ers uit de regio Meppel hoorden donderdag tijdens een ontbijtbijeenkomst in de raadzaal van Meppel hoe ze geholpen kunnen worden met scholing voor zichzelf en hun personeel met geld uit het Ontwikkelfonds.

De ochtend was een initiatief van ICC Parkmanagement. Nanda Smit van de Regio Zwolle vertelde over het financieel steuntje in de rug bij het opdoen van nieuwe kennis en het aanleren van vaardigheden, met her-, bij- of omscholing. De Meppeler ondernemers Niels van der Sluis (Van der Sluis Transport) en Henk Veenema (DusDoen.nu) deelden hun ervaringen die ze met het fonds hebben. Veenema pleit voor ontwikkeling op alle vlakken. Hij heeft voor meer plaatsing van personeel kunnen zorgen door, met name voor de zij-instromers, een opleiding tot schilder te bekostigen. De helft van de opleiding werd door het fonds betaald. Van der Sluis benadrukt dat de aanvraag heel simpel verloopt. „Je hoeft eigenlijk alleen een formulier in te vullen en daarna wordt er vanzelf contact met je opgenomen.”

Het Ontwikkelfonds vergoedt de helft van de kosten van een opleiding tot een maximum van 2500 euro en 20.000 euro maximaal per jaar voor een ondernemer.

www.upgradejezelfregiozwolle.nl