Reizigersvereniging Rover wil opheldering over problemen met NS-bussen in Meppel

Passagiers wachten op de bus in Meppel. Persbureau Meter.

Wegens werkzaamheden aan het spoor rijden er tot en met 23 mei geen treinen tussen Meppel en Groningen. Daarom zet de NS bussen in. Maar dat verloopt niet vlekkeloos. Door een tekort aan bussen stonden reizigers vorig weekend soms anderhalf uur op het station in Meppel. Reizigersvereniging Rover vraagt nu de NS om opheldering over de problemen die zijn ontstaan door het tekort aan bussen. Ook wil Rover compensatie voor reizigers die te maken krijgen met extra lange reistijden door de problemen.

Op donderdag 12 mei liet NS reizigers zelfs compleet in de kou staan met een oproep om zelf ander vervoer te regelen. Rover vindt de problemen met NS-bussen onacceptabel. want het gaat volgens de reizigersvereniging niet om een plotselinge verstoring van de treindienst maar om werkzaamheden die reeds lang geleden gepland zijn.

‘Wij horen daarom graag hoe deze problemen hebben kunnen ontstaan, waarom de reiziger hier niet tijdig over is geïnformeerd en welke maatregelen NS gaat nemen om de laatste week van de werkzaamheden alsnog te zorgen voor voldoende bussen’, schrijft Rover aan NS.

Ook wil Rover dat reizigers gecompenseerd worden voor deze extra overlast.

Nieuws

menu