Restaurant de Bakker & de Schenker vestigt zich aan de Groenmarkt in Meppel

Restaurant de Bakker & de Schenker vestigt zich binnenkort in Meppel. Foto: Foto: Aangeleverde foto

De Bakker & de Schenker opent medio april de deuren aan de Groenmarkt in Meppel. Eigenaar Renate Vos: „We zetten een beleving neer, met goede producten en een vriendelijke sfeer.”

Een bakkerij, proeverij en schenkerij in één. Dat is in een notendop wat de Bakker & de Schenker behelst. „We richten ons voornamelijk op de lunch en het diner”, vertelt eigenaar Renate Vos. „Brood loopt bij ons als het ware als een rode draad door de dag.”

Het bedrijf begon in 2016 met een vestiging in Assen. Een voormalige ijssalon werd getransformeerd in een restaurant voor ontbijt, lunch en diner. „In eerste instantie was er ook de mogelijkheid om zelfgebakken brood voor thuis te kopen”, vertelt Vos. „Dat was niet zo’n succes. Brood kopen voor thuis is nog steeds mogelijk, dat gaat op bestelling. Het restaurantgedeelte werd echter vanaf het eerste moment drukbezocht. De broodhoek verdween en het restaurantgedeelte werd uitgebreid.

Met succes. Anno 2022 opent het bedrijf eind januari een vestiging in Roden en halverwege april in Meppel. „Wel spannend zo middenin de coronacrisis, maar ik heb er heel veel zin”, vertelt de van oorsprong Hoogeveense die nu in Assen woont. „Ik ken Meppel goed en ik weet zeker dat het concept hier aan gaat slaan en dat we goed tussen de reeds gevestigde horecazaken passen. We kunnen elkaar alleen maar versterken.”

Wensenlijst

Brood - het oorspronkelijke concept van B&S - speelt nog steeds een grote rol in het restaurant. „We bakken het brood uiteraard allemaal zelf. Er komt een grote broodbak in de zaak te staan, waar de mensen uit de keuken het brood uit pakken. Er komt een snijmachine naast te staan. We maken gebruik van heel veel houten planken. We gaan vooral voor de beleving: goede producten, lekkere (alcoholvrije) wijnen, biertjes uit de regio, een fijne sfeer.”

Maar op de menukaart staat uiteraard niet alleen maar brood. Het restaurant werkt enkel met verse producten en heeft een aparte lunch- en dinerkaart. „We serveren bijvoorbeeld borrelplanken met bitterballen of brood met lekkere dippers. En goed gevulde broodjes. Ook hebben we kaasfondue en grote planken met lekkers voor sharing diner . Zo eet je gezellig en gezamenlijk. Er zijn gerechten met vlees en vis, maar ook groentegerechten. Ook kunnen mensen terecht met speciale wensen: er is steeds meer vraag naar vegan en glutenvrije gerechten. En we hebben goede koffie en verschillende soorten kruidenthee. Ook gembershotjes bieden we aan.”

„Een restaurant openen in Meppel stond altijd al op mijn wensenlijst. Ik ben blij dat we binnenkort de deuren kunnen openen, hopelijk zonder restricties.”

Nieuws

menu