Reggersoord schaft geavanceerd fietssysteem aan dankzij fietsactie

Van 26 juni t/m 18 juli deden de cliënten van de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) in Reggersoord tijdens de Tour de France 2021 mee aan de SilverFit Tour de Mile.  Foto: Eigen foto

Cliënten van de geriatrische revalidatiezorg in Reggersoord hebben 500 euro opgehaald met de SilverFit Tour de Mile. Tijdens dit evenement probeerden de cliënten gezamenlijk zoveel mogelijk kilometers met de wielrenners van de Tour de France mee te fietsen.

Van 26 juni tot en met 18 juli deden de cliënten tijdens de Tour de France hier aan mee. Het doel hiervan was om geld in te zamelen om een geavanceerd fietssysteem met levensechte beelden, een ‘SilverFit Mile’, aan te schaffen.

Fietservaring

De SilverFit Mile bootst met routefilms de ervaring van buitenfietsen levensecht na. De therapeut kan een persoonlijke fietsroute uitstippelen voor de cliënt met behulp van Google Street View. Met dit systeem kan men zelfs fietsen in het verleden en tegelijkertijd herinneringen ophalen.

Stichting Jannes van Echten

De 500 euro die de cliënten bij elkaar hebben gefietst is niet genoeg om de SilverFit Mile aan te schaffen. Dus zochten activiteitenbegeleiders, en tevens initiatiefnemers van deze actie, Cora van Hien-van Laarhoven en Arwen Juurlink-Pothof naar mogelijkheden om toch het doel te realiseren.

Die vonden ze bij de stichting Jannes van Echten. Deze stichting zamelt middelen in voor voorzieningen in de locaties van Zorggroep Noorderboog, die het verblijf van bewoners en gebruikers veraangenamen. Het gaat vooral om zaken die niet uit het reguliere zorgbudget gefinancierd kunnen worden. „Binnenkort zal de SilverFit Mile op onze afdeling staan. Dit is echt een fantastische aanwinst voor onze cliënten”, reageert Cora tevreden.

Tweede plaats

Reggersoord werd van alle deelnemende zorgorganisaties binnen de Benelux tweede tijdens de SilverFit Tour de Mile. Als prijs kregen de activiteitenbegeleiders een ingelijste bolletjestrui overhandigd. „Deze gaat straks een mooie plaats krijgen in het nieuwe gebouw dat Noorderboog in het voorjaar van 2022 gaat betrekken”, aldus Arwen. Cora vult aan: ‘De bolletjestrui staat mooi symbool voor de hoge bergen die onze cliënten vaak op moeten als ze starten met revalideren maar daarna komt er altijd een moment dat het gemakkelijker gaat.”

Nieuws

Meest gelezen