Deze twee wethouders en gedeputeerde uit Groningen en Drenthe strijden om de titel van beste bestuurder van Nederland

Gedeputeerde Henk Brink won in Drenthe al de voorronde voor de verkiezing van beste bestuurder. Foto: Boudewijn Benting

Twee wethouders en een gedeputeerde in Groningen en Drenthe komen volgens het blad Binnenlands Bestuur in aanmerking voor de titel beste bestuurder van Nederland.

Wethouder en locoburgemeester Ellen van Klaveren (SP) van Pekela en gedeputeerde Henk Brink (VVD) van Drenthe, met onder meer economie in zijn portefeuille, zijn genomineerd voor de algemene titel beste bestuurder.

Wethouder kunst & cultuur Miguel Ririhena (GroenLinks) van Tynaarlo zou de beste bestuurder van een kleine gemeente kunnen worden.

Lezers van Binnenlands Bestuur kunnen online stemmen op de verschillende kandidaten. Brink en Van Klaveren deden al mee in een voorronde in hun provincies, waarbij regionale politici een stem uitbrachten.

De stemming sluit zondag 29 januari. Op woensdag 1 februari maakt Binnenlands Bestuur de winnaar tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst in Tilburg bekend.

Van Klaveren kreeg vorig jaar bij de verkiezingen veel voorkeurstemmen. Brink is al gedeputeerde sinds 2011. Vorig jaar kondigde hij aan dat hij na de verkiezingen in maart stopt.

Nieuws

menu