Rondvaartboot meert aan tegen de beunbakken in de Buitenhaven in Meppel. Ouderen moeten over werkmateriaal aan boord. 'Ben er meteen naar toe gegaan, ik wil niemand tot last zijn'

Een extra obstakel donderdag voor de ouderen die een dagje weggingen met rondvaartbedrijf Jan Plezier. Rondvaartboot Nirvana kon niet aanmeren aan de Jan van de Boschkade, omdat er nog altijd beunbakken liggen in de Buitenhaven. De opgang naar de Nirvana was alleen mogelijk via twee loopplanken over het werkmaterieel.

Om aan boord van de rondvaartboot te komen, moeten de passagiers over de beunbakken.

Om aan boord van de rondvaartboot te komen, moeten de passagiers over de beunbakken. Foto: Smits creatieve teksten

Ook mensen in een rolstoel en met wandelstok zagen zich genoodzaakt de hobbel over een roestige werkboot te nemen. Het zorgde een enkele keer voor een hachelijk moment, maar veelal hielden de ruim zeventig gepensioneerden van Voeks, Vereniging Oud-Employees Koninklijke Shell, de moed erin. Niet in de laatste plaats, omdat Jan Wybe Slager, eigenaar van Maritiem Materieel Verhuur Kampen B.V. (MMVK) waartoe de werkboten behoren, direct ter plekke verscheen toen hij van de ongewenste situatie hoorde. Slager hielp de laatste personen die moeilijk ter been waren hoogstpersoonlijk aan boord. Samen met de havenmeester en gemeente Meppel heeft hij ervoor gezorgd dat de Nirvana bij terugkomst aan het eind van de dag kon aanmeren aan de Jan van de Boschkade.