Rotonde bij kruispunt Setheweg in Meppel lijkt van de baan

Het kruispunt van de Handelsweg met de Setheweg en de Edison. Inmiddels is er een bliksemschichtmarkering aangebracht. Foto: archief Wilbert Bijzitter

De komst van een rotonde op het kruispunt van de Handelsweg met de Setheweg en de Edison lijkt van de baan. ChristenUnie, Sterk Meppel en CDA willen dat dit voorstel wordt geschrapt.

De drie partijen vormen een meerderheid in de gemeenteraad. Dat bespreekt morgen de rotonde, als onderdeel van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan.

‘Er zijn in onze optiek geen nieuwe feiten of omstandigheden tijdens de raadscommissie naar voren gebracht die de aanleg van een rotonde noodzakelijk maakt’, vinden de drie partijen gezamenlijk. De komst van de rotonde is namelijk eerder een discussie geweest in de raad. In 2018, maar toen stemde bijna de voltallige gemeenteraad het plan weg.

Toch bleef de rotonde een serieuze optie voor de locatie. Sterker nog, morgenavond praat de gemeenteraad wederom over het idee. Het college adviseert, ondanks dat de gemeenteraad het in 2018 niet wilde, om alsnog die rotonde aan te leggen. Het vindt een rotonde de meest veilige optie.

De rotonde zou naar verwachting ongeveer 500.000 euro gaan kosten. Het college is ook met een goedkopere variant gekomen, waarbij er een middengeleider wordt geplaatst. Maar het college beveelt die optie niet aan, omdat daarmee de snelheid maar ten dele wordt geremd. De kosten van deze variant wordt geschat op 270.000 euro.

Nieuws

menu