Rouw- en verliesbegeleider Dominique Visser-Kroes uit Meppel start met praktijk Stil Gemis. 'Verwerking vind ik een verkeerd woord. Het is een doorlopend proces'

„Als je omgeving aan je vraagt hoe het met je gaat, wil zij eigenlijk horen dat het goed gaat. Maar als jij je kindje hebt verloren tijdens de zwangerschap of vlot na de geboorte, betekent het niet dat op het moment van zo’n vraag voor jou het leven alweer door kan. Jouw stem en verdriet mogen er zijn. Daarvoor bied ik graag een luisterend oor.”

Dominique Visser-Kroes is in maart begonnen met haar praktijk Stil Gemis.

Dominique Visser-Kroes is in maart begonnen met haar praktijk Stil Gemis. Foto: Daan Prest

Dominique Visser-Kroes (42) is gepassioneerd op de praatstoel gaan zitten. In maart is de lifecoach en rouw- en verliesbegeleider gestart met haar praktijk Stil Gemis. Voor haar een plek waar alle puzzelstukjes samenkomen. Al haar hele leven is zij als verpleegkundige in het ziekenhuis nauw betrokken geweest bij de blijdschap van jonge ouders, maar al even zo lang bij het intense verdriet van ouders die noodgedwongen afscheid moeten nemen van hun kindje. Bij verlies hoort ook verwerking van dat verlies en dat laatste heeft haar altijd enorm getrokken.

Nieuws

Meest gelezen