Kinderen genieten van paaseieren zoeken in Meppel. 'Een succesvolle manier om de paasvakantie te vieren'

Paaseieren zoeken in Meppel.

Paaseieren zoeken in Meppel. Foto: Paul Huisman

Ruim 100 kinderen uit de wijken Koedijklanden, Slingenberg en Berggierslanden kwamen zaterdag samen op de speelplek aan de Ereprijs in de Berggierslanden. De jongere kinderen tot 8 jaar oud gingen traditioneel op zoek naar verstopte eieren, terwijl de oudere kinderen van 9 jaar en ouder een unieke uitdaging kregen; een speurtocht met QR-codes.

De jongere kinderen werden begeleid door een paashaas, die met hen op pad ging om de eieren te zoeken. Na afloop van de zoektocht werden de kinderen beloond met 3 verschillende prijzen voor degenen die de meeste eieren hadden gevonden.

Technische vaardigheden

De oudere kinderen gingen op pad met hun smartphones in de hand om de QR-codes te scannen en zo de aanwijzingen te krijgen voor de locatie van de paaseieren. Dit vereiste een ander soort speurtocht, waarbij de kinderen hun technische vaardigheden konden gebruiken om de codes te scannen en vragen te beantwoorden om de eieren te vinden. Ze gingen vol enthousiasme op pad en werkten samen in groepjes om zo snel mogelijk alle paaseieren te vinden.

Wijkplatform de Koeberg, met ondersteuning van Stichting Welzijn MensenWerk, was erg blij met de opkomst en het verloop van de paaseierenjacht. Het was een succesvolle manier om de paasvakantie te vieren en om kinderen van alle leeftijden te laten genieten van een gezellige activiteit in de buitenlucht. De kinderen gingen naar huis met paaseieren in een paasmandje.