Ruim 1300 deelnemers uit 12 verschillende landen komen naar Meppel tijdens de Europese week van het Fietstoerisme

Sportpark Ezinge fungeert weer als camping. Foto: Archief Leo de Harder

Meer dan 1300 deelnemers uit 12 verschillende landen fietsen 7 dagen lang meerdere routes door Drenthe en de Kop van Overijssel. Vanaf 8 juli is Meppel het hart van fietsend Europa.

Europese week van het Fietstoerisme wordt gehouden vanuit Meppel. De organisatie van het evenement ligt in handen van de Stichting Drentse Fiets4daagse Meppel. Meer dan 550 campers, caravans en tenten komen te staan op Sportpark Ezinge. Naast entertainment in de centrale tent, verzorgt de organisatie ook restaurantfaciliteiten voor ontbijt en diner voor de deelnemers.

De deelnemers krijgen een variëteit aan routes voorgeschoteld van 40, 80 of 120 kilometer. En voor de niet-fietsers zijn er diverse andere activiteiten gepland, zoals een rondvaart door Giethoorn en een bezoek aan de eendenkooi bij Sint Jansklooster. Ook wordt voor de deelnemers in samenwerking met de Meppeler Handelsvereniging een ‘Picknick in the City’ georganiseerd.

En na zeven dagen fietsen is er op vrijdag 15 juli een feestelijk ontvangst aan de finish met een medaille voor elke deelnemer.

Nieuws

menu