Ruim 150 bezoekertjes op kinderdag bij molen de Weert in Meppel. 'Dankzij alle vrijwilligers is het een succes geworden'

Kinderdag op Molen de Weert in Meppel. Foto: Leo de Harder

Een drukte van belang was het zaterdag bij molen de Weert. Voor het eerst sinds twee jaar konden er weer activiteiten voor bezoekers plaatsvinden. De molenaars en de vrijwilligers kregen bezoek van ruim 150 kinderen.

„Ik vond het wel even spannend”, vertelt Elske van der Werf, vrijwilliger van de molen. „We konden twee jaar lang geen bezoekers ontvangen. Maar het was echt een fantastische dag. Het is altijd afwachten hoeveel animo er is, dat was er zaterdag zeker. Ruim 150 kinderen kwamen langs, samen met hun ouders. Omdat we vinden dat iedereen moet kunnen aansluiten bij de activiteiten, een knipkaart kost een euro, hebben we vooraf knipkaarten bij de voedselbank gebracht.”

Er waren diverse activiteiten voor de kinderen. Zij konden geschminkt worden, koekjes bakken of brooddeegfiguren versieren. Samen met de molenaar mochten ze mee op avontuur in de molen. Hier leerden zij hoe de eeuwenoude machine werkt en kregen zij uitleg over het malen van graankorrels.

Drie molenaars

De molenwinkel bevindt zich sinds kort op de begane grond, dit geeft meer ruimte voor activiteiten in de molen. „We hebben, ook in de tijd dat we geen bezoekers mochten ontvangen, flink doorgewerkt. Er werd volop gedraaid, meel gemalen en gewerkt aan de molen. De bestellingen voor molenmeel gingen ook gewoon door.”

Drie molenaars stonden zaterdag paraat. Bertel Zomer (35), nieuwe molenaar Danny Kuper (20) en oudgediende Kees Vanger. Daarnaast was er een groep vrijwilligers. „We hebben een mooi team. Er zijn vaste vrijwilligers die elke week helpen, er is een team dat helpt bij de activiteiten. Dankzij hen is het een succes geworden. Zo’n dag geeft heel veel energie. De plannen voor volgend jaar zijn al gemaakt”, glimlacht Van der Werf.

Nieuws

Meest gelezen