Ruinerwold-kind Edino van Dorsten loopt 42.576 euro bijeen voor Serious Request dat Glazen Huis-actie houdt voor Het Vergeten Kind

Edino van Dorsten eerder dit jaar toen hij ambassadeur werd van de stichting Het Vergeten Kind. Foto website Het Vergeten Kind

Edino van Dorsten, een van de Ruinerwold-kinderen, heeft samen met de ex-vergeten kinderen Jason, Glory en Carlijn 42.576 euro bijeengelopen voor het Glazen Huis.

De vier wandelden van Amsterdam over Utrecht naar het Glazen Huis in Amersfoort, waar de 3FM-djés Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen deze week geld inzamelen voor Het Vergeten Kind. Nederland telt rond de 100.000 vergeten kinderen. Edino is een van de ambassadeurs van het Vergeten Kind.

Edino heeft zelf Het Vergeten Kind benaderd met de wens zich in te willen zetten voor kwetsbare kinderen in Nederland. Door het inzetten van zijn eigen ervaringen wil hij een positief rolmodel zijn voor kinderen die ook opgroeien in gezinnen met heftige problemen. Tijdens het kinderevent Heppie Factory 2022 is Edino op passende wijze benoemd tot ambassadeur van de stichting.

Het Vergeten Kind heeft veel bewondering voor de veerkracht van Edino en zijn moed om op te komen voor kinderen die net als hij op jonge leeftijd veel moeten doorstaan. ‘We zijn er trots op dat hij ons team komt versterken!’, laat de organisatie op haar website weten.

Edino pakte zijn ambassadeursrol meteen op door een te houden voor het Glazen Huis dat geld inzamelt voor Het Vergeten Kind. „We zetten een stap voor elk vergeten kind in Nederland”, laat Edino van Dorsten weten.

Serious Request

Tijdens de actie van Serious Request kunnen luisteraars nog tot en met zaterdag 24 december tegen betaling een plaat aanvragen. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Nieuws

menu