Ruinerwold-kind Edino van Dorsten ontwikkelt zelfontwikkelingsprogramma. 'Shit uit verleden is mest voor de toekomst'

„Ik wilde vanuit mijn hart spreken, had niets op papier gezet. Dat heeft tot gevolg gehad dat het niet vloeiend ging en ik dingen ben vergeten. Maar het was wel puur. Of ik heb genoten? Nee, gisteren niet. Vandaag wel.”

Edino van Dorsten vertelt over zijn zelfontwikkelingsprogramma.

Edino van Dorsten vertelt over zijn zelfontwikkelingsprogramma. Foto: Martijn Bijzitter

Een dag na de lancering van zijn zelfontwikkelingsprogramma Become U in het Amsterdamse MET Hotel afgelopen maandag, kijkt Edino van Dorsten terug op een bijzondere dag. Edino, één de negen kinderen uit het Ruinerwold-gezin, heeft na een eigen, diepgaande persoonlijke ontwikkeling zijn ervaringen gebruikt om samen met het platform MindsetFlix een online programma op te zetten. Het doel is om mensen te inspireren te worden wie ze willen zijn. Gebaseerd op de gruwelijke ervaringen uit zijn bizarre jeugd.

De ochtend na de officiële introductie zit hij aan tafel in zijn woning in Meppel met een glaasje water. Z’n ogen glinsteren. Of hij zojuist tot het besef is gekomen wat er die dag ervoor is gebeurd. „Ik zag het als een feest. Ik had iedereen uitgenodigd, bekenden die al teruggaan tot tien jaar geleden. Voor de eerste keer heb ik hen meegebracht in mijn nieuwe wereld. Het was spannend, ik had zenuwen. Ik spreek wel vaker voor publiek, maar dit was een heel andere dynamiek. Ik houd werk en privé altijd gescheiden. Ik heb zeven jaar bij FrieslandCampina gewerkt, daar gedraag ik me professioneel, maar in het dagelijks leven ben ik een klier. Vroeger was ik tegen mijn broertjes en zusjes altijd vervelend. Zo kennen ze me. Gisteren was ik professioneel en dezelfde mensen die mij kennen als een klier, waren erbij. Ik kon zien dat ze trots op me zijn.”

‘Nog niet genoeg zelfvertrouwen’

Nieuws

menu