Ruinerwold-verdachte boos om kort geding verhuurder bedrijfspand Meppel: Heb 17 jaar netjes de huur betaald

Josef B. was dinsdag bij kort geding in Assen. ANP

Ruinerwold-verdachte Josef B. (59) vindt dat een verhuurder van een bedrijfspand in Meppel hem onheus behandelt door een kort geding aan te spannen terwijl hij in detentie zit.

Het verhuurbedrijf eist dat B. het pand aan de Kaapweg ontruimt. Dinsdag was hierover een rechtszaak in Assen. De klusjesman is afgelopen oktober opgepakt bij de schuilboerderij in Ruinerwold. ,,Vanuit de gevangenis heb ik de verhuurder nog een brief gestuurd waarin ik uitlegde dat ik alles in orde zou maken. Ik heb zeventien jaar netjes de huur betaald. Ik wilde teruggaan als ik vrijkom en verder gaan met mijn bedrijf. Maar vanwege de manier waarop zij mij hebben behandeld, wil ik niet meer”, zei hij boos.

De verhuurder wil van B. af, omdat hij geen huur meer betaalt. B. zei dat hij vanuit de gevangenis iemand heeft geregeld om spullen uit het pand te halen. In mei heeft hij de sleutel opgestuurd naar de verhuurder

Huurovereenkomst staat op naam van Van D.

De advocaat van B. wees erop dat de huurovereenkomst niet op naam staat van zijn cliënt en dat de verhuurder dus de verkeerde persoon heeft gedagvaard. De overeenkomst is ooit getekend door medeverdachte Gerrit Jan van D. Dat was nog voor de huidige verhuurder eigenaar was. Volgens de raadsman was B. gemachtigd om de ruimte te gebruiken en de huur te betalen. De rechter doet binnen twee weken uitspraak.