Scania wint voor de vijfde keer op rij de 'Green Truck'-award. 'Het zou niet moeten kunnen, maar we hebben het toch gedaan'

Scania valt weer in de prijzen.

Scania valt weer in de prijzen. Foto: Aangeleverde foto

Voor het vijfde jaar op rij heeft Scania de felbegeerde Duitse titel van ’Green Truck’ gewonnen.

Deze prestigieuze vergelijkende perstest wordt georganiseerd door twee toonaangevende Duitse vakbladen en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een soort wereldkampioenschap in transportefficiëntie voor langeafstandsvrachtwagens.

„De woorden die bij me opkomen zijn: ’volledig succes’ en ’klantwaarde”, aldus Stefan Dorski, Senior Vice President en hoofd van Scania Trucks, dat ook een vestiging in Meppel heeft, in reactie op het nieuws over de laatste ‘Green Truck’-triomf van het bedrijf.

‘We hebben het toch gedaan’

„Deze test vijf jaar op rij winnen is een prestatie die eigenlijk niet mogelijk zou moeten zijn, maar we hebben het toch gedaan. Ik zie het als het ultieme bewijs van hoe de aandrijflijntechnologie van Scania onze klanten ondersteunt bij hun constante inspanningen om een optimaal operationeel rendement te realiseren.”

‘Green Truck’ wordt georganiseerd door twee Duitse vakbladen. De vrachtwagens gingen de strijd aan op een 342,8 kilometer lang testparcours ten noorden van München.

De truck van Scania haalde een gemiddeld verbruik van de truck van 23,53 liter per 100 kilometer, terwijl Scania ook de hoogste gemiddelde snelheid wist te bereiken, namelijk 80,60 kilometer per uur. Goed voor de winst.