Scheve balken? 'Ik besluit de klant hier morgen in mee te nemen om samen tot een wenselijk resultaat te komen' | Dagboek Joël Vegter

Joël Vegter (31). Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners van Meppel en omgeving geven een inkijkje in hun dagelijkse leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig? Deze week het dagboek van Joël Vegter (31) van Vegters Houtwerk uit Meppel.

Zaterdag 9 juli

De zaterdagochtend staat bij mij vaak in het teken van een bezoek aan de stad. Bij Robaard haal ik groente en fruit, bij Bas Bakt lekkere broodjes en bij Roy’s Kwaliteit Kaas, uiteraard kaas. Deze routine wil ik nog wel eens uitbreiden met een kopje koffie bij de Brasserie. Vervolgens ga ik vaak naar mijn ouders voor een bezoek, maar vandaag organiseren wij de ‘familiedag’ van de Juniorkamer (JCI-Meppel). Dit doen wij bij Engelgaarde aan het rand van het water, met wat lekkere hapjes, drankjes en veel gezelligheid.

Zondag 10 juli

Vandaag ben ik lekker rustig opgestart met een ontbijt en het luisteren van Vinyl. Na het ontbijt maak ik schoon, doe ik de was en rommel ik wat in huis. Daarna wil ik gaan fietsen, alleen is het weer het daar nog niet helemaal mee eens. Dus besluit ik maar even het wielrennen op de televisie te gaan bekijken. Na het avondeten stap ik vervolgens wel op de fiets voor een kleine ronde door de Weerribben.

Maandag 11 juli

De werkweek start in Giethoorn. Maar voordat ik naar de woning toe kan waar ik aan het werk moet, zal ik eerst de bus moeten inpakken. Met de kasten die ik ga plaatsen, maar ook met het gereedschap dat ik hier voor nodig heb. Ik laat niks in de bus staan ‘s nachts. Aangezien het huis in Giethoorn niet te bereiken is met de auto (enkel via een loopbrug), stelt de klant voor om te helpen met het tillen van de spullen. Dit is niet heel erg gebruikelijk in mijn werk, maar dit wordt natuurlijk wel zeer gewaardeerd. Als de spullen op de plek staan, begin ik met het in elkaar zetten van de kasten en zet ik ze ook al globaal op de plek. Omdat dit in één dag lukt, kan ik alvast wat maten opmeten voor materialen die ik morgen nodig heb. Na deze dag met de nodige beweging, vind ik het in de avond wel even genoeg en besluit ik om verder een rustige avond te gaan hebben.

Dinsdag 12 juli

Vandaag begint de werkdag met het maken en meenemen van de materialen uit de werkplaats die ik die dag nodig ga hebben in Giethoorn. Een deel van het spuitwerk haal ik op bij Schilderbedrijf Donker. Uiteindelijk na het inpakken ben ik rond de middag weer op locatie en begin ik weer met het ‘verslepen’ van de spullen over de loopbrug. Daarna begin ik met het definitief stellen, koppelen en plaatsen van de kasten. Op het moment van het plaatsen wordt ook duidelijk hoe scheef de aanwezige balken lopen in het huis. Ik besluit om de klant hier morgen in mee te nemen om samen tot een wenselijk resultaat te komen. Nu heb ik nog de mogelijkheid om eventueel wat kleine aanpassingen te doen. De werkdag zit er op en het is tijd om te gaan eten. De combinatie van dat ik geen eten weg wil gooien en dat ik eten voor een tweede keer opwarmen niet lekker vind, zorgt ervoor dat ik bij het koken altijd goed moet opletten hoeveel trek ik nou werkelijk heb op dat moment. Na het eten check ik even het weer en de windrichting vanaf 20.00 uur, zodat ik op basis daarvan mijn fietsroute kan bepalen. Het is windstil, warm en droog! Dus ik besluit om weer de Weerribben in te gaan met het fietsen. Het is daar qua wegen, drukte en natuur, fijn fietsen.

Woensdag 13 juli

Op deze woensdag staat de werkdag in het teken van afspraken. De dag begint met een afspraak in Giethoorn om het werk tot dan toe even door te lopen met de klant en door te spreken wat wij met de scheefheid van de balken gaan doen. Vervolgens heb ik om 10.00 uur een afspraak in de werkplaats met Bauke Bakker van de Alluance Group die mij op de hoogte brengt van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de kookplaten en afzuiging van Opera. Om 13.00 uur heb ik een gesprek met iemand die graag binnen mijn bedrijf wil gaan kijken om werkervaring op te doen. De rest van de middag ben ik in de werkplaats vooral druk met de voorbereidingen van opdrachten en het mailcontact weer bijwerken. Daarbij heb ik contact met Wijtze van Drip for Drip, hij is namelijk bezig met het ontwerp van een logo voor een maatschappelijk project waarmee ik op de achtergrond ook bezig ben. De komende tijd zal hierover meer duidelijk worden en zal het meer zichtbaar gaan worden op social media en op straat.

Nieuws

menu