Schilderij Happy Ukraine brengt 3500 euro op voor Oekraïne

Ala Khonikava met haar schilderij Happy Ukraine. Foto: Aangeleverde foto.

Het schilderij Happy Ukraine van kunstenaar Ala Khonikava heeft 3500 euro opgebracht. De opbrengst wordt besteed aan medische goederen voor Oekraïne.

Het schilderij is een landschap vol veldbloemen in de kleuren van de Oekraïense vlag. „De compositie is traditioneel voor mij: een zonnig koolzaadveld met blauwe lucht als achtergrond. De kleuren en compositie doen denken aan de Oekraïense vlag. Wie in detail kijkt ziet ook veldbloemen, klaprozen, korenbloemen en margrieten.”

De startprijs voor de veiling was 2500 euro. „Het schilderij heeft 4 à 5 dagen te koop gestaan”, zegt Khonikava. „Er werd op geboden maar ineens kwam er iemand met een bod van 3500 euro. Daarmee ben ik zeer tevreden. Dit had ik niet verwacht.” Het hele bedrag, minus 9 procent btw is voor Oekraïne. „Ik wil er graag twee defibrillators voor aanschaffen, of andere medische apparatuur.” Na de verkoop zijn er nog enkele reacties geweest, maar inmiddels was de verkoop naar tevredenheid afgerond.

Khonikava heeft zich aangesloten bij Meppel helps Ukraine, zij houden inzamelingsacties voor Oekraïne en bieden humanitaire hulp.

Nieuws

menu