Scholen in Meppel besteden aandacht aan de week van de lentekriebels. ’We vinden het herkennen en ontdekken van je lichaam heel belangrijk’

Week van de lentekriebels. Leerlingen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs krijgen seksuele voorlichting.

Week van de lentekriebels. Leerlingen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs krijgen seksuele voorlichting. Foto: Pixabay

Het is de Week van de Lentekriebels, een nationale projectweek over seksuele vorming voor kinderen in het basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Ook de Mackayschool en Reestoeverschool in Meppel besteden deze week aandacht aan seksuele voorlichting.

Het thema voor de week van de lentekriebels dit jaar is: ‘Wat vind ik fijn ?’. Het gaat hierbij om positieve seksuele vorming. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: leren over je lijf, praten over wat je fijn vindt, autonomie en een positief zelfbeeld.

„Wij vinden het herkennen en ontdekken van je lichaam heel belangrijk. We willen leerlingen leren over dingen als menstruatie, baard in de keel en borstvorming omdat dit hele normale dingen zijn. We hebben verder geen hele actieve planning deze week, maar stellen wel filmpjes en prentenboeken over het lichaam en seksualiteit beschikbaar’’, vertelt Ronald Kamerman, directeur van de speciaal onderwijsscholen Mackay en Reestoever in Meppel.