Middagje schoolvoetbal in sporthal De Aanloop in Meppel is één groot feest

Schoolvoetbalmiddag in sporthal De Aanloop in Meppel.

Schoolvoetbalmiddag in sporthal De Aanloop in Meppel. Foto: Leo de Harder

Zestig leerlingen van drie basisscholen uit Meppel speelden gistermiddag een zaalvoetbaltoernooitje in sporthal De Aanloop. Een initiatief van Meppel Actief georganiseerd door leerlingen uit klas 3 en 4 van Greijdanus Meppel.

Bewegen was belangrijker dan winnen voor de leerlingen van de groepen 3 en 4 van basisscholen Het Avontuur, De Plataan en Beatrixschool. Daarom werden er geen finales gespeeld. Iedereen kreeg na afloop een goodiebag mee. Het evenement, in samenwerking met Meppel Actief, beoogde kinderen op een positieve manier te laten ondervinden hoe leuk en belangrijk samen bewegen is.

Voor de leerlingen van Greijdanus was het een lesje; hoe organiseer je een evenement. Docent Annelies Dijkema: „Buitenschools leren vinden we belangrijk voor onze leerlingen en daarom zoeken we situaties waarbij werken en leren in de praktijk samenkomen. Dit jaar werken we samen met Meppel Actief, dat zorgt voor een passend sport- en beweegaanbod in de verschillende Meppeler wijken.”

Het organiseren van een toernooi valt nog niet mee, leerden de leerlingen. Er moest een planning komen, een budgetopzet maken , sponsoring regelen en een veiligheidsplan, draaiboek en speelschema gemaakt worden. De scholieren hebben hun idee vervolgens gepitcht voor Meppel Actief en daarna klassikaal uitgevoerd. De leerlingen die het organiseerden blikten enthousiast terug en de leerlingen die voetbalden hadden een heerlijke middag. Dijkema: „Het was een groot feest.”