Shantykoor De Meppeler Muiters bestaat 20 jaar en viert dit met een muzikale inloopmiddag

De Meppeler Muiters gaven een voorjaarsconcert.

De Meppeler Muiters gaven een voorjaarsconcert. Foto: Archief Ebel Zandstra

Het shantykoor De Meppeler Muiters bestaat 20 jaar. Dat wordt gevierd met een muzikale inloopmiddag op zaterdag 25 maart.

De inloopmiddag wordt gehouden bij The Ballroom en is toegankelijk van 14.00 tot 17.00 uur. De Röhr-kapel uit Ruinen verleent medewerking. De Meppeler Muiters treedt zelf op en zingen een paar liederen van de kapel mee. Ook de Groene Muggen zijn aanwezig.

Het shantykoor de Meppeler Muiters is opgericht op 30 juni 2003. Het koor bestaat anno nu uit dertig zingende mannen en staat onder leiding van dirigent en accordeonist Roelof Pieters, Sara-Jane Slagter-Nestler (accordeon) Jannie Brouwer (accordeon) en Wout Pieffers (drums).

De zangers verzorgen allerlei optredens op festivals, in winkelcentra, wijkcentra, campings, verzorgingshuizen alsook bij jubilea. Eén keer per jaar is er een concert voor de donateurs. De koorleden voelen zich sterk verbonden met het water en het zeemansleven, dus op het repertoire staan onder andere zeemansliederen en shanty’s. Er wordt merendeels in het Nederlands gezongen maar ook in het Engels en Duits. Iedere woensdagavond wordt er gerepeteerd in wijkcentrum De Poele van 20.00 tot 22.00 uur.

Het officiële feestje viert het koor op 17 juni in besloten kring met de leden.