Sinterklaasintocht in Meppel mag doorgaan, er komt een rijtoer door de stad

Dit jaar geeft Sinterklaas geen handjes, wel zwaait hij naar alle kinderen. Foto: Leo de Harder

De intocht van Sinterklaas in Meppel op zaterdag 13 november gaat door. Sinterklaas verruilt de boot voor een rijtoer door de stad.

Sinterklaas en de Pieten komen dus niet per boot aan, maar doen een optocht door de stad. Zij worden daarbij vergezeld door een pony met wagen,het orkest van De Bazuin, draaiorgel De Parel, turnsters van FC Meppel en een dansgroep van Ankie personally yours.

„Tussen 13.30 uur en 15.00 uur in Sinterklaas met zijn Pieten in de stad”, vertelt Luck Heuckeroth namens het sinterklaascomité. „Hij zwaait naar de kinderen, maar geeft geen handjes. Ook de Pieten geven geen handjes. Wel delen zij voorverpakte pepernoten met schepnetjes, om zo de afstand te kunnen bewaren.”

Het wordt een doorstroomevenement, zodat mensen zich niet gaan ophouden op bepaalde plekken. „We zijn heel blij dat het door kan gaan. De optocht is een mooi alternatief, zo hoeven de kinderen Sinterklaas niet twee jaar te missen. En in deze best sombere tijden is het een mooie highlight. We gaan er wat moois van maken op een veilige manier.”


Nieuws

Meest gelezen