Sinterklaasintocht wordt verplaatst naar Prins Hendrikkade in Meppel. 'Het komt voor mij als donderslag bij heldere hemel'

Sinterklaas komt dit jaar niet aan in de Prinsengracht. De goedheiligman vaart via de kaapbruggen in een keer door naar de Prins Hendrikkade. De reden: bouw- en bestratingswerkzaamheden. Een domper voor de ondernemers aan het Prinsenplein: „De intocht hadden we graag nog meegepakt voor het hier op de schop gaat.”

Sinterklaas komt dit jaar niet aan in de Prinsengracht.

Sinterklaas komt dit jaar niet aan in de Prinsengracht. Foto: Leo de Harder

„Aan het nieuwe stuk gracht bij de Prinsengracht wordt gebouwd, die werkzaamheden zijn nog niet afgerond. Bovendien gaan de werkzaamheden bij het Prinsenplein in november van start”, motiveert Luck Heuckeroth namens het Meppeler sinterklaascomité de reden om dit jaar aan te meren langs de Prins Hendrikkade. „De bouwerij zou het totaalplaatje verpesten.”

In overleg met de gemeente is besloten om de intocht op zaterdag 12 november verder te laten verlopen vanaf de voormalige ligplaats van de Jan Plezier. Juist daar waar momenteel nog een flink aantal beunbakken in het water liggen . Moet Sinterklaas dan aan wal via de ijzeren duwbakken? „Het materieel zou voor de intocht opgeruimd moeten zijn”, verwacht Heuckeroth.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Meppel. „Het hoeft elkaar sowieso niet te bijten, want Sinterklaas gaat aan de andere kant aan wal. Volgende week loopt de zienswijze, om de boten te verplaatsen naar het Politiegat, af. Dan kunnen de duwbakken verplaatst worden. Rond de aankomst van Sinterklaas zou het materiaal weg moeten zijn. Mochten er toch nog boten in het water voor de Prins Hendrikkade liggen, dan regelen we dat het goed komt. De contacten met de ondernemer van wie de duwbakken zijn, zijn goed.”

‘Extreem jammer’