Sociale huurappartementen aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen krijgen vorm

Wethouder André Schuurman van gemeente Dalfsen, directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en Mark Schrijver, mede-eigenaar van projectontwikkelaar Junco, legden het laatste deel van de vloer. Foto: Woonstichting VechtHorst

Wethouder André Schuurman van gemeente Dalfsen, directeur-bestuurder Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en Mark Schrijver, mede-eigenaar van projectontwikkelaar Junco verrichtten op woensdagmiddag 22 september een feestelijke handeling van de nieuwbouw van 22 sociale huurappartementen aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen.

De begane grond van het nieuwe appartementencomplex is klaar. Het drietal legde woensdag het laatste deel van de vloer. Naar verwachting zijn de 22 sociale huurappartementen in de zomer van 2022 klaar.

De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen VechtHorst en de gemeente Dalfsen om tot en met 2024 180 sociale huurwoningen bij te bouwen in de gemeente. Deze 22 woningen zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Zes appartementen krijgen één slaapkamer, de andere zestien krijgen twee slaapkamers.

De entree van het dorp werd jarenlang ontsierd door het leegstaande restaurant op deze locatie. Wethouder André Schuurman: “Met de komst van dit appartementencomplex krijgt deze kant van Nieuwleusen weer een mooie aanblik.”

Nieuws

menu