Spel- en kampeerweek Dakajam zoekt vrijwilligers

De 71ste Dakajam, de spel- en kampeerweken voor de jeugd van 5 tot en met 16 jaar, komt er aan. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers voor de begeleiding van de kinderen tijdens de eerste week. „We zitten nu op 42 begeleiders en het zou mooi zijn als we er nog tien bij kunnen krijgen.” vertelt coördinator Jan Jansen.

Kinderen en vrijwilligers tijdens Dakajam.

Kinderen en vrijwilligers tijdens Dakajam. Foto: Daan Prest

De spel- en kampeerweken voor jeugd zijn altijd een groot succes en ook dit jaar waren de plekken snel vergeven. Ze worden gehouden op het militaire oefenterrein in de bossen van Havelterberg. De spelweek voor de kinderen van 5 tot en met 12 jaar wordt gehouden van 9 tot en met 13 augustus. Het thema is ‘circus’. Daarop worden de activiteiten afgestemd.

De kampeerweek voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar, is van 16 tot en met 20 augustus. In verband met corona zijn er de nodige voorzorgsmaatregelen. „Als de tieners tijdens de kampeerweek moeten worden getest dan zijn we daar ook op voorbereid,” zegt Jan Jansen

De bussen vertrekken tijdens de spelweek op drie locaties: bij basisschool Sprinkels in Koedijkslanden, bij Arriva op het bedrijfsterrein Blankenstein en bij wijkcentrum De Poele in de Haveltermade.

De vrijwilligers die meegaan zijn erg belangrijk en er zijn nog plekken vrij. Aanmelden kan bij Jan Jansen: 06-10724572, wijkcentrum De Poele: (0522) 254967 of op de Dakajam-site