Spinvis en Saartje van Camp spelen verzoeknummers in het theater in Meppel. 'Ik speel erg graag in Ogterop. Meppel heeft de blik naar buiten'

Spinvis speelt morgenavond (donderdag) samen met celliste Saartje van Camp in Schouwburg Ogterop de voorstelling Oog in Oog. Spinvis: „Ik speel erg graag in Ogterop. Meppel heeft de blik naar buiten. Dat is steeds weer erg prettig om te ervaren.”

Spinvis staat met het programma OOG IN OOG in het theater.

Spinvis staat met het programma OOG IN OOG in het theater. Foto: © Adrienne Korzilius

De muzikant vervolgt: „Voor mij is het daar een fijne cocktail van eigenwaarde en nieuwsgierigheid.. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze hoofdstad die vooral naar zichzelf kijkt. Als dit gegeven samenvalt met de honger van het publiek naar het theater dan kan ik me alleen maar verheugen op een weerzien met het stadje in zuidwest Drenthe.”

„Samen met Saartje van Camp, die al heel lang in mijn band heeft gezeten, speel ik de voorstelling Oog in Oog . We zijn momenteel een duo.” Het idee om samen te gaan optreden zat al langer in zijn hoofd. „Maar met de komst van corona en haar beperkende maatregelen kwam dat nu wel goed uit. Samen met geluidsman Niek konden we in dit kleine gezelschap best redelijk veel spelen het afgelopen anderhalf jaar. Als je een kleine productie bent dan speel je buiten, in kerkjes en andere kleine podia. Op die plaatsen waren de maatregelen goed te hanteren. We spelen materiaal van mijn laatste album 7-6-9-6, maar ook ouder materiaal. Mensen in de zaal mogen roepen wat ze willen horen en Saartje en ik zullen dan gehoor geven aan deze verzoekjes.”

Liedjes in pure vorm

Spinvis vervolgt: „Het leuke is dat het niet uit lijkt te maken of we de nummers met band spelen of met z’n tweeën. Bij veel stukken is het zelfs een voordeel, want een liedje komt in een meer pure vorm. Het wordt tekstueler. Veel muziek strijdt vaak om ruimte met de tekst. Dat is nu veel minder. Op deze manier zijn wij als muzikanten ook veel vrijer in dynamiek en tempo.” Hij kijkt uit naar het optreden komende donderdag. „Omdat Meppel nieuwgierig is kan ik bijna niet wachten om dit materiaal, in deze vorm, aan het publiek in Ogterop te presenteren. Ik zou zeggen; denk vast na over welk nummer je gespeeld zou willen zien.’