Sportprogramma ZilverFitness wordt binnenkort in Meppel aangeboden. Senioren werken aan conditie en behouden van spiermassa

ZilverFitness komt naar Meppel en biedt sportprogramma's voor senioren aan. Foto: ZilverFitness

ZilverFitness, een sportprogramma speciaal voor zestigplussers, komt naar Meppel. De trainingen worden afgestemd op de individuele deelnemers en bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen.

ZilverFitness heeft 15 locaties in Nederland en start in Meppel op donderdag 30 september met uitleg over het programma en een gratis proefles.

„Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner”, legt Ben-Anne (54) van ZilverFitness uit. „Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.” Om juist die spiermassa te behouden, startte Ben-Anne 4 jaar geleden samen met zijn compagnon Malcolm (44) ZilverFitness.

Trainen in kleine groepen

Bij ZilverFitness trainen deelnemers in kleine groepen van zo’n 8 tot 10 personen. Altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur. Het programma wordt afgestemd op het eigen niveau van de sporter.

Ben-Anne: „Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare, diepgelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Zij zorgen voor een stabiele romp. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten en het hele lichaam.”

Sporten in grote ruimte

In Meppel wordt ZilverFitness voorlopig op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur aangeboden bij Crossfit Meppel aan de Scherpemaat 6. „We sporten in een grote open geventileerde ruimte en na de les wordt alles schoongemaakt. De leeftijd van de deelnemers ligt meestal tussen de 60 en 75 jaar.”

Kijk op www.zilverfitness.nl voor de uitleg van het sportprogramma en de mogelijkheden voor aanmelden en deelname. Er is een gratis proefles met uitleg op donderdag 30 september. Liever telefonisch contact? Bel dan Ben-Anne op 030-752 35 48.

Nieuws