Stee in Lhee probeert met toelating tot TopPlatz Duitse toerist te lokken. 'Hier staan alle campers met de neus dezelfde kant op, dat is iets waar een Duitser zich comfortabel bij voelt'

Duitse toeristen zetten hun camper graag neer aan het water bij de Wadden, de Noordzee of de Friese meren. „Ze slaan het bosrijke Drenthe over, we weten ze nog niet goed te verleiden om hier te komen”, zegt Jan Bloemerts van Stee in Lhee. Wellicht dat de toelating van dit camperpark tot het Duitse kwaliteitsmerk TopPlatz daar verandering in gaat brengen.

Samen het glas heffen op de toelating.

Samen het glas heffen op de toelating. Foto: Gerrit Boer

Stee in Lhee bestaat nog maar ruim een jaar, en wat voor een jaar met alle beperkingen rond corona, maar vrijdag kon er een „klein hoogtepunt” gevierd worden met de toelating tot TopPlatz. „We hopen dat zodra alles weer volop kan, we daarmee ook de Duitse recreant deze kant op kunnen lokken”, zegt Jan Bloemerts.

Profiteren van de kansen

Van een traditioneel melkveebedrijf naar een multifunctioneel bedrijf met akkerbouw, zoogkoeien, een camperpark en 2500 zonnepanelen die de recreanten van stroom voorzien. Dat is in vogelvlucht wat er de laatste jaren is gebeurd aan Lhee 78. „We profiteren van de kansen die zich voordoen”, zegt Bloemerts. Camperparc Stee in Lhee bestaat uit zestig grote plaatsen en de opzet past precies in het concept van TopPlatz, dat toeristen de weg wijst naar kwalitatief hoogstaande camperparken.

Stee in Lhee kent een strakke opzet. Campers staan niet in het gras, maar houden droge wielen op een groene kunststof ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het er altijd mooi groen uitziet. „De indeling van de plekken is redelijk repeterend”, legt Bloemerts uit en precies dat is wat de organisatie van TopPlatz weet te waarderen. „Hier staan alle campers met de neus dezelfde kant op, dat is iets waar een Duitser zich comfortabel bij voelt.” Het recreatiebedrijf in Lhee is de eerste Drentse camperplaats die is toegelaten tot de Duitse organisatie, in Friesland zijn er ook twee te vinden.

Vrijheid en onafhankelijkheid

Hoe georganiseerd het park er ook uit ziet, één ding wordt altijd aan het toeval overgelaten: of er plek is. Wie op de snelweg onderweg naar Lhee is, kan simpelweg online zien of het stoplicht op groen staat, maar reserveren is er niet bij. „Dat is het stukje vrijheid en onafhankelijkheid dat bij campers hoort”, vindt de recreatieondernemer. Momenteel druppelt het elke dag mooi door met nieuwe gasten, in april en mei was het druk en zelfs in de wintermaanden was Camperparc Stee voor de helft gevuld. Geen klagen dus, maar de Duitse toerist past er nog prima bij. „Dit gebied kan nog veel toeristen ontvangen en het doet ook wat met de lokale leefbaarheid.”