Steenbreek Meppel gaat op Burendag helpen met aanleggen van geveltuintjes

Steenbreek moedigt aan om meer geveltuintjes aan te leggen. Foto: Steenbreek/Sjon Heijenga

Steenbreek Meppel haakt aan bij Burendag op 25 september. De werkgroep moedigt inwoners van de gemeente Meppel aan om een geveltuintje aan te leggen.

‘Met Burendag willen we één straat gaan helpen bij het aanleggen van geveltuintjes’, laat de stichting weten in een persbericht. ‘De hulp bestaat uit een financiële tegemoetkoming voor de kosten van planten en grond én door fysieke hulp van vrijwilligers van Steenbreek.’

Reclame voor de straat

Buren die geveltuintjes aan willen leggen in de straat kunnen zich aanmelden via de website van burendag . Als zij dat op tijd doen, dan kunnen zij van het Oranjefonds een financiële bijdrage krijgen.

‘Om in aanmerking te komen voor de hulp van Steenbreek Meppel vragen we deelnemers om een mail te sturen met een aantal gegevens; welke straat, hoeveel tegels gaan eruit en de contactpersoon. Maak ook een beetje reclame voor je straat, want wij kiezen zelf wie we gaan helpen.’ Aanmelden voor deze actie van Steenbreek kan tot 1 september op [email protected]

Voordelen

Er zijn volgens de werkgroep Steenbreek allerlei voordelen aan het hebben van een geveltuin: het wordt groener en gezelliger in de straat, het is goed voor de contacten onderling, water kan beter in de grond trekken en de straat wordt minder heet.

Nieuws

Meest gelezen