Stichting Duotrappers Meppel wil meer inwoners van Meppel samen laten fietsen

 Duotrappers is al een aantal jaren actief, maar tot een officieel startmoment kwam het tot dusver niet. Op 17 mei komt daar verandering in.

Duotrappers is al een aantal jaren actief, maar tot een officieel startmoment kwam het tot dusver niet. Op 17 mei komt daar verandering in. Foto: Aangeleverde foto

De Stichting Duotrappers Meppel bestaat vijf jaar. Daarom worden in samenwerking met Welzijn MensenWerk een aantal dagen georganiseerd waarop er extra aandacht op de stichting wordt gevestigd.

De stichting heeft als doel om mensen die niet meer in staat zijn zelfstandig te fietsen een mooie fietsbeleving aan te bieden. Duotrappers werkt samen met de Noorderboog en de Stichting van Boeijen. Samen hebben ze daardoor de beschikking over vier duofietsen.

„Recentelijk zijn we gestart met het in kaart brengen van eenzame inwoners van Meppel. Wij willen deze de mogelijk bieden om regelmatig met een vaste vrijwilliger te gaan fietsen”, vertelt Tjebbe Hepkema de voorzitter van de stichting. „Daarover hebben we contact met de verschillende huisartsen- en fysiotherapiepraktijken.” De Duotrappers zijn ook op zoek naar vrijwilligers en begeleiders.

Mensen kunnen kennismaken met de Duotrappers op dinsdag 16 mei bij Wijkcentrum De Koeberg aan het Rembrandtplein 83 (van 10.00 uur tot 12.00 uur), op dinsdag 23 mei bij Buurthuis De Plataan in de Vledderstraat, en op dinsdag 11 juli bij wijkpunt Oosterboer/Ezinge aan de Osseweide 16.