Meppel helps Ukraine verzorgt lezing ‘Oorlog in Europa’ met oud-commandant der strijdkrachten Mart de Kruif en Ruslandkundige Hans van Koningsbrugge in Ogterop

‘Meppel helps Ukraine’ verzorgt donderdag 14 september een lezing over de oorlog in Oekraïne in Schouwburg Ogterop. Hans van Koningsbrugge, hoogleraar Russische Geschiedenis en Politiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, en oud-commandant der strijdkrachten Mart de Kruif schetsen hun militaire en politiek perspectief over de strijd.

Vrijwilligers van Meppel helps Ukraine.

Vrijwilligers van Meppel helps Ukraine. Eigen foto

Wanneer de kaartverkoop van start gaat, is nog niet duidelijk: „Kaarten zijn spoedig verkrijgbaar via de website van Ogterop. Wij gaan voor een volle zaal en hopen met de opbrengst een terreinvaardige ambulance aan te kunnen schaffen”, zegt Goffe van Meppel helps Ukraine.

Hulp blijf nodig

Ruim een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Vanaf de eerste dag van de oorlog in Oekraïne springen inwoners uit Meppel massaal in de bres voor Oekraïners in nood. Zo ook Meppel helps Ukraine, opgericht door vertegenwoordigers vanuit de Oekraïense gemeenschap in Meppel. Inmiddels zijn er tien volgelanden vrachtwagens met producten naar het oorlogsgebied vertrokken. „Een prestatie die niet mogelijk was geweest zonder de medewerking van vele vrijwilligers en donateurs”, vertelt Goffe.