Stichting NICE Meppel stimuleert met prijs circulair ondernemen

Ramen en kozijnen worden geschikt gemaakt voor hergebruik.

Ramen en kozijnen worden geschikt gemaakt voor hergebruik. Foto André Weima

De stichting NICE (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie) uit Meppel en de Bork Groep (sloopbedrijf in Hoogeveen) organiseren een publieke wedstrijd waarbij drie ondernemers kans maken op een prijs van 15.000 euro om een vernieuwend en circulair ondernemersplan te ontwikkelen en uit te voeren.

De winnende bedrijven krijgen ook een fysieke plek op Tussenstation. Tussenstation is een broedplaats voor circulaire initiatieven van creatieve ondernemers. Verder krijgen de winnaars en toegang tot een circulair netwerk waar de initiatiefnemers ook proberen opdrachten voor hen binnen te halen.

„Tussenstation heeft de ambitie om 90 procent van het materiaal – dat door Bork wordt geoogst tijdens sloopwerkzaamheden – te hergebruiken. Wij doen dat voor organisaties die op zoek zijn naar materiaal dat toe is aan een volgende bestemming. Deze variëren van woningcorporaties tot overheden. Van aannemers tot vastgoedonderhouders. Wat onze afnemers verbindt, is de wens om bestaand materiaal hoogwaardig te hergebruiken. Ook doen we dit voor mensen en organisaties die belang hebben bij het eindproduct van de waarmakers (betrokken ondernemers)„, zegt Koen Rooseboom van Tussenstation.

Bedrijven kunnen zich tot 7 mei opgeven voor deelname. Woensdag 5 april is er een informatiebijeenkomst bij Tussenstation in Hoogeveen. De provincie Drenthe en de gemeente Hoogeveen steunen het initiatief met een subsidie van 45.000 euro.

www.tussenstation.nl