Stichting Waarborgfonds Meppel gaat verder onder een nieuwe naam: WBF Meppel

Het voltallige bestuur van WBF Meppel. Foto WBF Meppel

De stichting Waarborgfonds Meppel heeft vanaf deze maand een ander naam: WBF Meppel. Onder de slogan Geeft Meppel Kleur hoopt de stichting nog heel veel voor de Meppeler samenleving te kunnen betekenen.

Recent zijn met ondersteuning van het WBF de lantaarnpalen aan de Keizersgracht vervangen en is er een pumptrackbaan geopend in het Ringpark.

In 1878 werd de ‘Onderlinge Meppeler Brandassurantie Vereeniging’ opgericht. In dat jaar waren er 55 intekenaars voor een verzekering. Begin negentiger jaren van diezelfde eeuw voelde men de behoefte om meer reservekapitaal te kweken, aangezien de vereniging groeide en dus ook het risico. De oplossing werd gevonden in het oprichten van een stichting. Het werd de ‘Stichting Waarborgfonds der Onderlinge Meppeler Brandassurantie Vereniging’ (O.M.B.V.).

Fusie

Ruim een eeuw later fuseerde de O.M.B.V. met de onderlingen van Nijeveen, Ruinerwold, Zuidwolde, de Wijk/Koekange en Steenwijk/Frederikoord opgegaan in Univé Reest AA en Linde. Iedere onderlinge bracht daarbij haar eigen kapitaal in; de stichting O.M.B.V. bracht evenveel geld in als de hoogste inbrenger onder de andere onderlingen.

Het gehele kapitaal van de Stichting inbrengen leek het toenmalige bestuur ongepast, aangezien het geld door de Meppelers bijeen was gebracht. Het meerdere is daarom achtergebleven in de stichting O.M.B.V., die vervolgens haar naam heeft gewijzigd in ‘Stichting Waarborgfonds Meppel’.

Het doel van de stichting is het ondersteunen van projecten binnen de gemeente Meppel. Sinds de oprichting zijn er diverse projecten en evenementen ondersteund, zowel groot als klein. Voorbeelden van ondersteuningen zijn de restauratie van de Meppeler molens, ondersteuning van Donderdag Meppeldag en de renovatie van de Algemene Begraafplaats.

Meer informatie is te vinden op: wbfmeppel.nl

Nieuws

menu