Studenten uit Meppel slepen medailles in de wacht tijdens finale Skills Heroes

Uiteindelijk wisten 34 Deltionstudenten in 31 vakrichtingen zich te plaatsen voor de landelijke finales. Aangeleverde foto

Studenten van Stad & Esch uit Meppel vielen vrijdag in de prijzen tijdens de nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Ook deelnemers van het van Deltion in Zwolle en het Drenthe College gingen met een medaille naar huis.

De ontknoping vond op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april plaats tijdens Skills The Finals, het landelijke finale-evenement dat dit jaar plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier streden 142 vmbo-leerlingen en 434 mbo-studenten om het Nederlands kampioenschap in hun vakgebied.

In aanloop naar Skills The Finals gingen duizenden leerlingen en studenten de strijd met elkaar aan in voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden. De winnaars plaatsen zich uiteindelijk voor Skills The Finals.

34 studenten van Deltion uit Zwolle deden afgelopen dagen mee aan de finales. In totaal sleepten zij 4 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles in de wacht.

Stad & Esch

Goud was er ook voor Jos van Rossum en Sven Hogen-Esch van Stad & Esch uit Meppel (Mobiliteit & Transport).

Andere Drentse scholen

Alisha Wolters van het Drenthe College (kapper) kon het zilver mee naar huis nemen.

Brons was er voor Lars Paping en Levi Perton van het Dr. Nassau College in Assen (Economie & Ondernemen).

Terra

Ook Renske Elzinga, student aan de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra deed op 31 maart en 1 april mee aan de Skills The Finals in de Jaarbeurs in Utrecht. Helaas viel zij buiten de prijzen. Renske eindigde vrijdag op de zevende plek. „Het was erg leuk om dit mee te maken”, vertelt Renske. „Alles was goed geregeld. Ik was niet gespannen en ik kreeg voldoende tijd. Ik heb een winkelpresentatie gemaakt, een bruidsboeket, een boeket op vaas, arrangement voor op een podium en een arrangement voor een workshop. Dat laatste vond ik het leukste om te maken.”

Nieuws

menu