Meppel ontvangt ruim 2,6 miljoen euro van de provincie Drenthe voor de versterking van de binnenstad

De terugkeer van de gracht op het Prinsenplein lijkt er niet te gaan komen. Archieffoto: Daan Prest

De gemeente Meppel krijgt 2,65 miljoen euro van de provincie Drenthe om de regionale functie van de binnenstad te versterken. Het geld komt uit het Regiostedenfonds.

Ook de gemeenten Assen en Emmen vragen geld: beide 4,55 miljoen euro. De gemeente Hoogeveen heeft in september al een bedrag van 2,65 miljoen euro van de provincie gekregen. Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor om in totaal een subsidie van 11,75 miljoen euro te verstrekken.

Gedeputeerde Henk Brink: „Drentse steden zijn de ruggengraat voor het vestigings- en woonklimaat, de leefbaarheid en het voorzieningenniveau van de provincie. Het versterken van de regionale functie van de steden heeft een uitstralend effect op de leefbaarheid in de hele provincie Drenthe. Het is mooi om te zien dat Assen, Emmen en Meppel voortvarend bezig gaan met het verbeteren van de binnensteden.”

De gemeente Meppel wil de middelen van het Regiostedenfonds inzetten voor het compacter maken, vergroenen, verbeteren van het wonen en fietsen en het versterken van cultuur in het centrum.

Met dit plan continueert Meppel de aanpak vanuit Bureau Binnenstad voor een aantrekkelijk en toekomstbestendig Meppel en een compact winkelgebied. Met de aanpak van het Prinsenplein, Bleekerseiland en het Slotplantsoen zet Meppel flinke stappen in het aantrekkelijker maken van de binnenstad.

Nieuws

Meest gelezen