Succesvolle voetbalmiddag tijdens Nationale Sportweek. Ruim 60 kinderen genieten van voetbalactiviteiten

Ruim zestig kinderen namen donderdagmiddag deel aan de voetbalmiddag op het Troelstraplein in Haveltermade, in Meppel.

Succesvolle voetbalmiddag tijdens Nationale Sportweek

Succesvolle voetbalmiddag tijdens Nationale Sportweek Foto: Wim Goedhart

Een interactieve voetbalmuur, voetbalwedstrijdjes, voetvolley en bubbelvoetbal: een greep uit de activiteiten die er te doen waren tijdens de sportieve middag voor kinderen.

In het kader van de Nationale Sportweek organiseerden Meppel Actief en Jongerenwerk Meppel de sportieve middag. Eerder op de dag hadden verschillende basisschoolleerlingen van de Koningin Beatrixschool, kindcentrum Het Palet en kindcentrum Het Avontuur in Meppel al deelgenomen aan de voetbalactiviteiten. Volgens buurtsportcoach Désirée Prins van Meppel Actief, waren veel kinderen zo enthousiast geworden, waardoor zij in de middag terugkeerden om deel te nemen aan de voetbalmiddag.

‘Sport doet iets met je’

Het hele land staat in het teken van de sport. Dat is het doel van de Nationale Sportweek van NOC*NSF die afgelopen vrijdag van start ging en nog tot en met zondag 26 september duurt. Gemeenten, sportbedrijven, sportbonden en sportclubs organiseren tien dagen lang sportieve activiteiten. De bedoeling is zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen te krijgen.

Het thema van deze Nationale Sportweek is: ‘Sport doet iets met je’. Er zijn dit jaar vijf gaststeden die een uitgebreid programma presenteren. Dat zijn Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein. Maar ook in andere steden zijn er veel activiteiten en openen honderden sportclubs hun deuren.