Superjacht met zwembad en zeven slaapkamers te water in haven Meppel. 'Grootste schip dat wij tot nu toe hebben gebouwd. Een hele uitdaging'

Een lengte van 33 meter en drie verdiepingen hoog, vrijdagmiddag is superjacht Lady Fleur te water gelaten. De jachtenbouwers van Holterman Shipyard uit Meppel hebben bijna twee jaar gewerkt aan het schip, het grootste project ooit voor het bedrijf aan de Zomerdijk: „Wij zijn ontzettend tevreden met het resultaat, wij mogen zeker niet klagen. Het was hele uitdaging, maar alle werkzaamheden zijn goed verlopen”, vertelt projectmanager Tim Wedzinga.

Superjacht met zwembad en zeven slaapkamers te water in haven Meppel.

Superjacht met zwembad en zeven slaapkamers te water in haven Meppel. Foto: Martijn Bijzitter

Tientallen genodigden en omstanders komen in de jachthaven van Meppel bijeen op deze koude vrijdagmiddag. Het water klotst met volle kracht tegen de kade en in de verte klinkt het gekrijs van de meeuwen. In de haven is veel bedrijvigheid: vrachtwagens rijden af en aan een groot aantal boten ligt aangemeerd. Toch is er nog voldoende ruimte in de haven voor de splinternieuwe superjacht Lady Fleur. Inmiddels staan er twee grote gele kranen aan de rand van het water. Klaar om het schip het water in te hijsen. „Laat maar zakken heren!’’, roept Herman Timmerman, algemeen directeur van Holterman Shipyard.

Nieuws

menu