Supermarkten Meppel mogen extra open rond feestdagen (als het kabinet meewerkt)

Als het kabinet meewerkt, dan mag ook de Jumbo op het Vledder van de gemeente Meppel open met kerst. Foto: Daan Prest

De supermarkten in Meppel krijgen op vier dagen rond kerst en oud en nieuw de mogelijkheid van de gemeente om langer open te gaan. Voorwaarde is wel dat het kabinet de huidige openingstijden voor zogenoemde essentiële winkels niet verlengt.

Volgens de huidige covidregels, die nog tot en met 18 december gelden, mogen supermarkten tot maximaal 20.00 uur open zijn. De gemeente Meppel neemt alvast een voorschot op de periode erna en staat het toe wanneer supermarkten op zondag 19 december, op eerste en tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag van 12.00 tot 22.00 uur de deuren openen. Dat druist weliswaar tegen de landelijke Winkeltijdenwet en de lokale openingstijdenverordening in, maar de gemeente gedoogt dit. „Dat hebben we vorig jaar ook gedaan”, vertelt een woordvoerder. „Het idee erachter is dat de supermarkten zo het bezoek beter kunnen spreiden.”

Voorwaarde is volgens hem wel dat het kabinet na 18 december niet vasthoudt aan de sluitingstijd van 20.00 uur. Gebeurt dat wel, dan volgt Meppel het landelijk beleid.

Nieuws

Meest gelezen