Hoe de zesjarige Susan Koning uitblinkt in naastenliefde. Meppelse zamelt geld in voor Kanjerketting en vindt dat 'cool'

Osteosarcoom is een zeldzame vorm van kanker; per jaar krijgen gemiddeld zo’n vijftien kinderen deze variant. De 6-jarige Susan Koning uit Meppel is een van hen. Tussen alle drukte en ziekenhuisbezoeken door laat het meisje zien hoe bijzonder zij zelf eigenlijk is. Ze zamelde geld in voor Kanjerketting en vindt dat zelf maar „wat cool”.

Susan met de cupcakes, die werden verkocht tijdens Tafel in de Tuin.

Susan met de cupcakes, die werden verkocht tijdens Tafel in de Tuin. Foto: Manon Koning

Wie had ooit kunnen bedenken dat dat ene ritje naar het ziekenhuis hun leven zo op zijn kop zou zetten. Manon en Ewout Koning in ieder geval niet. En toch gebeurde het. Hun oudste dochter Susan brak begin dit jaar haar been. Ze was gevallen op het schoolplein en liep een paar dagen mank. „Voor de zekerheid is een röntgenfoto gemaakt, toen bleek het toch gebroken te zijn. Gips erom en naar huis”, vertelt Manon. „Later gingen we nietsvermoedend op controle in het ziekenhuis en bleek er achter de schermen van alles in gang te zijn gezet omdat ze vlekken op het bot in haar bovenbeen hadden opgemerkt. Na een MRI-scan volgde de voorlopige diagnose; 100 procent zeker kanker en waarschijnlijk botkanker.”

Nieuws

menu