Suzanne Hof uit Dieverbrug gaat naar het Cibap. 'Ik wil de verschillende schildertechnieken graag onder de knie krijgen'

Suzanne Hof.

Suzanne Hof. Foto: Aangeleverde foto

Suzanne Hof (15) uit Dieverbrug deed eindexamen theoretische leerweg op Stad & Esch Diever.

De vijftienjarige vond het in eerste instantie best spannend om examen te doen. „Ik had verwacht dat de examens heel anders zouden zijn dan de tentamens die ik gewend was, maar dit viel gelukkig mee. De examenzaal en de opstelling waarin we zaten, maakten eigenlijk het grootste verschil”, lacht ze.

Naast het vele leerwerk, was er ook tijd voor plezier. Suzanne en haar klasgenoten hebben de examenperiode feestelijk ingeluid met een examenstunt. „Het thema was maffia. We hadden de school afgeplakt met vuilniszakken en er was een rookmachine om het allemaal nog wat spannender te maken. Ook hadden we een PowerPoint gemaakt met verschillende activiteiten en spellen, zo hebben we de hele school bij de stunt betrokken. We hebben er echt een feestje van gemaakt!”

Toch was dit niet de mooiste herinnering aan haar middelbareschooltijd. „De vrienden die ik heb gemaakt en de tijd die we samen hebben doorgebracht, dat is voor mij het allerleukste.”

Schilderkunst

In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. „Ik schilder best veel en ik vind dat ook erg leuk om te doen. Ik schilder eigen creaties, maar ik maak ook dingen na. Dit doe ik op allerlei soorten ondergronden, soms op een doek maar soms ook op hout.” Van haar hobby zou ze later graag haar beroep maken. „Ik ga naar het Cibap in Zwolle, hier ga ik de opleiding ‘specialist schilder’ volgen.”

In het eerste halfjaar krijgt ze les in allerlei creatieve vakken, daarna wordt de opleiding meer vakspecifiek. „Ik krijg dan les in verschillende schildertechnieken, dat vind ik heel interessant. Ik wil mijn kennis van deze technieken graag verbreden. Door ze toe te passen en echt onder de knie te krijgen, zou ik bijvoorbeeld restauratieschilder kunnen worden. Dat lijkt mij ontzettend leuk.”