Sylvia Holtslag uit Meppel brengt verdieping met What's Next? 'Werken aan een leven vol positieve energie'

Sylvia Holtslag uit Meppel, ook wel bekend als de 100% coach, brengt binnenkort haar tweede boek uit. Holtslag coacht mensen op de meerdere vlakken van hun leven: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Sylvia Holtslag met haar nieuwe boek.

Sylvia Holtslag met haar nieuwe boek. Foto: Merel Visscher

Hallo Sylvia, What’s Next? verschijnt 11 september. Wat kunnen mensen van dit boek verwachten?

„Het boek What’s Next? helpt je te werken aan een leven vol positieve energie, je verleden te omarmen en te begrijpen waarom er niets verandert als je altijd alles op dezelfde manier blijft doen.

Je leert hoe je een fantastisch leven creëert door de regie terug te pakken, je niet alleen maar te laten leiden door de waan van de dag. Het gaat over bewustwording en actie. Het staat vol inzichten, inspirerende quotes en praktische tips om een sprankelend leven te gaan leiden. Je ontdekt hoe je zingeving en inspiratie vindt en creëert in je dagelijkse bestaan.”


What’s Next? is geen opvolger van je eerste boek What IF? over intermittent fasting, maar brengt verdieping. Zijn de boeken afzonderlijk van elkaar te lezen?

„Ja, al kun je ze ook bij elkaar voegen. Bij What IF? was gezonde voeding en vasten het hoofddoel. In What’s Next? ontdekken mensen dat, hoewel een gezonde leefstijl belangrijk is, er meer voor nodig is om te kunnen zijn wie je wilt zijn en te kunnen doen wat je wilt doen.

Diverse bekende en minder bekende Nederlanders hebben meegewerkt. Hun verhalen zijn bedoeld ter inspiratie, als voorbeelden van andere mensen die ook de regie over hun eigen leven hebben gepakt. Voor ieder mens is het mogelijk om te doen wat je hart je ingeeft. Daarbij hoef je niet altijd meteen je baan op te geven of je huwelijk te verbreken, het zit ook (juist) in kleine dingen consequent toepassen en je niet te laten leiden door angsten, het verleden of belemmerende overtuigingen. De mensen die hebben meegewerkt illustreren hoe zij dat hebben gedaan.”


Wat hoop je te bereiken met je nieuwe boek?

„Ik hoop mensen te inspireren en te motiveren, dat ze wat ze leren in dit boek in de praktijk gaan toepassen om zo de held(in) van hun eigen leven te worden. Ik geloof erin dat als we op individuele basis bewust kiezen voor geluk, we meer (zelf)vertrouwen, vrijheid, vrede en liefde gaan ervaren, waardoor we als maatschappij gelukkiger worden. Minder op onszelf gericht en meer op het grotere geheel.

Ook al ben ik overtuigd van de inhoud van dit boek, en dat het veel mensen kan helpen, wil ik wel benadrukken dat ik niet meen de wijsheid in pacht te hebben. Ook ik ben maar een mens, met mijn eigen zwakheden, en ook ik blijf een eeuwige student van het leven. Met What’s Next? wil ik de lessen die ik (en anderen) uit theorie en praktijk heb geleerd laten zien, wel wetende dat persoonlijke ontwikkeling nooit klaar is.”


Kun je daar iets meer over vertellen, je persoonlijke ontwikkeling?

„Lang voordat ik coach was, leidde ik een ander leven. Op papier had ik álles: een man, een goedlopend bedrijf, een vette bankrekening, een mooi huis, een (over)volle kledingkast... In onze huidige maatschappij zou dit leven als zeer succesvol worden bestempeld, maar het voelde leeg en betekenisloos.

En toen kwam, geleidelijk, het moment dat ik er helemaal klaar mee was. Ik wilde dit niet meer! Door een tijd in het buitenland te wonen en vervolgens de halve wereld rond te backpacken, ontmoette ik mensen die heel weinig nodig hebben om gelukkig te zijn. Eenmaal terug in Nederland ging ik werken aan mijn innerlijke rijkdom en werd docent. Ik volgde verschillende opleidingen op het gebied van voeding, coaching en psychologie en zit sindsdien elk jaar wel in een opleiding. Met uitzondering van het jaar dat ik het grootste geschenk van mijn leven kreeg: mijn zoon Jimmy.

Ik wilde andere mensen helpen aan een gezonde leefstijl. Ik zette een coachingpraktijk op als Intermittent Fasting (IF) Coach en schreef een leefstijlboek en een mindset/zelfhulpboek.”


Kunnen we nog meer boeken van je verwachten?

„Zeker weten! Sterker nog, ik ben onlangs met een derde boek begonnen. Dit boek zal een vervolg zijn op What IF? , omdat ik merkte dat er veel behoefte is aan nieuwe gezonde recepten. En ik heb nog veel meer gave ideeën, maar alles op zijn tijd. Eerst What’s Next? en dan door naar het volgende.”