TDE gaat nieuw ziekenhuis in Meppel bouwen

Impressie van de nieuwbouwplannen voor het ziekenhuis in Meppel. Vakwerk Architecten

Meppel - Bouwconsortium Trebbe, Dura Vermeer en Engie (TDE) gaan het nieuwe ziekenhuis voor Isala en een voorziening voor Geriatrische Revalidatiezorg voor Noorderboog in Meppel bouwen.

Vorige week is de samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van de overeenkomst. Rob Dillmann, bestuursvoorzitter Isala: „We hebben lang naar dit moment toegewerkt. Samen met de bouwpartners kunnen we een stevige investering doen in de zorg in Drenthe met een duurzaam en zeer gebruikersvriendelijk ziekenhuis. Wij zien er naar uit om samen aan de slag te gaan.”

De bouwdelen voor Isala en Noorderboog worden als één geheel gerealiseerd. Naast de realisatie van het nieuwe ziekenhuis, draagt TDE zorg voor onderhoud en exploitatie van het gebouw voor een periode van 25 jaar. De eerste paal wordt begin maart 2020 geslagen. Eind 2021 worden beide voorzieningen opgeleverd.

Architectenbureau Vakwerk Architecten heeft het ziekenhuis ontworpen in samenwerking met ingenieursbureau Deens. In het definitief ontwerp speelt duurzaamheid een grote rol: geen gasaansluiting meer, maar zonnepanelen. Energie wordt opgeslagen door middel van warmte-koude opslag (WKO). In een WKO-installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Daarnaast hebben de architecten de omgeving als inspiratiebron gebruikt.