TDE levert nieuwbouw Reestdal Revalidatie in Meppel op aan Noorderboog. Het gebouw is duurzaam in de ruimste zin van het woord

De sleuteloverdracht vond plaats in het grand café van het nieuwe Noorderboog. Foto: Pedro Sluiter

Bouwconsortium TDE heeft woensdag 1 december de nieuwbouw van Reestdal Revalidatie in Meppel opgeleverd aan Zorggroep Noorderboog. Het nieuwe revalidatiecentrum is gerealiseerd in een bouwtijd van anderhalf jaar. Nu het gebouw is opgeleverd, kan het ingericht worden. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in maart 2022 in gebruik genomen.

Noorderboog ontwikkelde het gebouw in eigendom en in afstemming met Isala en Revalidatie Friesland. Het nieuwe revalidatiecentrum is naast het nieuwe all-electric ziekenhuis van Isala Meppel gerealiseerd. Het centrum voor revalidatie omvat 5.337 vierkante meter en biedt plaats aan 64 bedden voor de geriatrische revalidatiezorg, ruimte voor dagbehandeling en voorzieningen voor eerstelijns behandeling.

Madelon Baan, manager van Reestdal Revalidatie, is blij met de oplevering van het pand. „Er is al veel gesproken over het nieuwe gebouw. Medewerkers zijn erg benieuwd naar hun nieuwe werkplek en gaan hier binnenkort een kijkje nemen. Ze zullen verrast zijn door de frisse uitstraling en de moderne werkomgeving met nieuwe zorgtechnologie.” Het nieuwe gebouw voor Noorderboog is ontworpen door Vakwerk Architecten samen met ingenieursbureau Deerns. De groene omgeving was de inspiratiebron voor het duurzame ontwerp.

‘Bijzondere tijd’

Het bouwconsortium TDE, bestaande uit Trebbe, Dura Vermeer en EQUANS, tekende voor de bouw van het revalidatiecentrum voor Noorderboog en het ziekenhuis voor Isala. Jeroen Gietema, namens bouwconsortium TDE: „De bouw is voorspoedig en vanuit een goede samenwerking verlopen. Het is een bijzondere tijd geweest, met alle uitdagingen die corona met zich meebracht en -brengt. Alle betrokkenen hebben zich maximaal flexibel opgesteld om deze oplevering waar te maken, daar ben ik trots op.”

De bouw van het nieuwe gasloze ziekenhuis voor Isala Meppel startte gelijktijdig met de bouw van het revalidatiecentrum voor Noorderboog. Ook het nieuwe ziekenhuis nadert de voltooiing, naar verwachting wordt Isala Meppel 15 december opgeleverd.

Van oplevering naar ingebruikname

Nu Reestdal Revalidatie is opgeleverd aan Noorderboog, breekt er een nieuwe fase aan. De inrichting staat op de planning vanaf december 2021 tot maart 2022. In deze periode wordt er door Noorderboog proefgedraaid, om in maart 2022 ook daadwerkelijk de deuren te openen.

TDE realiseert de bouwdelen voor Isala en Noorderboog als één geheel. Naast de realisatie draagt TDE zorg voor onderhoud en exploitatie van het gebouw voor een periode van 25 jaar.

Nieuws