Tafel in de Tuin Meppel splitst succesvol evenement op in twee edities. 'Zoveel deelnemers hadden we niet verwacht'

De 4de en 5de editie van het evenement Tafel in de Tuin komt eraan. Op 4 en 18 september fungeren de tuinen in Meppel weer als een grote braderie.

Een eerdere editie van Tafel in de Tuin.

Een eerdere editie van Tafel in de Tuin. Foto: Leo de Harder

Wegens het enorme succes van de afgelopen edities moeten initiatiefnemers Eva van Limburg en Birgit de Jong de komende editie in twee keer houden, om deelname te spreiden en zodat er overal meer bezoekers kunnen komen.

Op 4 september is Meppel-Zuid (Berggierslanden, Koedijkslanden en Slingenberg) aan de beurt, op 18 september Meppel-Noord (Nieuwveense Landen, Watertorenbuurt, Haveltermade, Centrum, Oosterboer en Ezinge).

„We begonnen ooit met 28 deelnemers”, vertelt Birgit de Jong. „De volgende editie waren het er al 147 en daarna ontplofte het, we kregen ruim 400 aanmeldingen. Wij hadden van tevoren niet verwacht dat het zo enorm goed zou aanslaan.” De vergunning van de gemeente is inmiddels binnen, dus er staat de dames geen strobreed in de weg om ook van de komende edities een succes te maken.

Het principe is simpel. Mensen melden zich aan via www.tafelindetuin.nl als deelnemer. Zij geven daarbij aan wat zij willen verkopen. Dat kunnen leuke spulletjes, kledingstukken, of accessoires zijn, maar ook hebbedingetjes en etenswaren. Er is dus veel vintage, antiek en ambacht te vinden.

„Er worden al mooie initiatieven bedacht”, vertelt Birgit. „Zo gaat Susan van 6 jaar de helft van haar opbrengst aan kanjerketting doneren. Dit lieve meisje is zelf erg ziek nu.” Kanjerketting is een systeem dat bestaat uit kralen om kinderen met kanker te steunen. Elke kanjerkraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. „Ook doen er grotere meiden mee die nu al weer druk aan het haken zijn.”

De inschrijving voor komende edities is net geopend. Er is de afgelopen weken is hard gewerkt aan een online inschrijfsysteem. Deelnemers kunnen tot 15 augustus inschrijven voor de editie van 4 september en tot 29 augustus inschrijven voor 18 september.