Tafel in de Tuin zorgt voor gezellige drukte in Meppel-Zuid

De een wat meer ruimte in huis, de ander blij met nieuwe aanwinsten voor een prikkie. Tafel in de Tuin was zaterdag weer een succes.

Een creatieve verkoopplaats: gewoon alles op de heg plaatsen.

Een creatieve verkoopplaats: gewoon alles op de heg plaatsen. Foto: Leo de Harder

Ditmaal vond de grote braderie in de tuinen in Meppel-Zuid plaats. Liefhebbers konden op hun gemak door de straten dwalen en bij de deelnemende adressen (ruim 250) hun geluk beproeven. Een online plattegrond toonde waar wat te vinden was in de Koedijkslanden, Berggierslanden en Slingenberg.

Speelgoed, kinderkleding, boeken, schoenen, reiskoffertjes, tuingereedschap, woonaccessoires, kaarsen, babyspullen, vintage en allerlei andere hebbedingetjes stond uitgestald op tafels, in boxen, op de oprit of – creatief- op een heg uitgestald. En wie trek kreeg door al het slenteren, kon een zelfgemaakt cakeje of wat anders lekkers kopen.

Tafel in de Tuin bracht aardig wat mensen op de been. Het zonnige weer heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Bezoekers kwamen veelal op de fiets, om vervolgens hun weg te zoeken langs de adressen. Menig deelnemer keek aan het einde van de middag tevreden terug op de dag, met een meer gevulde portemonnee en een leger huis.

De volgende editie van Tafel in de Tuin vindt plaats op zaterdag 18 september in Meppel-Noord (Nieuwveense Landen, Watertorenbuurt, Haveltermade, centrum, Oosterboer en Ezinge). Er zijn al veel inschrijvingen.