Talenthus Agnieten College in Nieuwleusen en Regionaal Techniek Centrum gaan samenwerken

De samenwerking biedt leerlingen van 12 tot 17 jaar de mogelijkheid om te ontdekken of de Installatietechniek iets voor hen is. Foto: Edwin W. Bosch

Het Regionaal Techniek Centrum (RTC) en het Talentenhus van het Agnieten College gaan in het schooljaar 2022-2023 samenwerken.

Het Talenthus werkt al sinds twee jaar samen met RTC Bouw in Nieuwleusen. Nu ook de opleiding RTC Installatietechniek naar Nieuwleusen is gekomen ziet het Talenthus van het Agnieten College nieuwe, en meer, mogelijkheden voor de leerlingen. „Allereerst om ervaring op te doen, en te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen”, zegt coördinator Talenthus Mink de Vries.

De ervaringen zijn positief. Nog nooit zijn er zoveel eindexamenleerlingen geweest die direct doorstromen naar RTC Bouw, mede vanwege de ervaring die ze tijdens de Talenthus-uren hebben opgedaan.

Het is de bedoeling dat RTC Installatietechniek en RTC Bouw na de zomervakantie een presentatie geven op het Agnieten College, en dat de leerlingen worden uitgenodigd om bij het RTC Nieuwleusen te komen kijken.

De opleiding RTC Installatietechniek biedt twee opleidingen aan op verschillende niveaus, de opleiding Elektrotechnische Installaties, en de opleiding Werktuigkundige Installaties.

Het Agnieten College biedt met deze samenwerking leerlingen van 12 jaar tot 17 jaar de mogelijkheid om te ontdekken of de Installatietechniek iets voor hen is.

Nieuws

menu