Te land, ter zee en in de lucht, maar dan net even anders in grachten van Meppel. Wie fietst er als eerste over de smalle balk naar de bel?

Fiets 'm erover - Te land, ter gracht en in de lucht.

Fiets 'm erover - Te land, ter gracht en in de lucht. Foto: JCI Meppel-Reestmond

Te land, ter zee en in de lucht, maar dan net even anders in Meppel. JCI Meppel-Reestmond houdt op 1 juli Te land, ter gracht en in de lucht in het water op het Bleekerseiland, de plek waar in 2007 het beroemde televisieprogramma werd opgenomen.

Het hoogtepunt van het evenement is het onderdeel Fiets ‘m erin. Deelnemers moeten bij dit onderdeel over de gracht over een dunne baan fietsen en zo snel mogelijk bij de bel zien te komen. Er zijn prijzen voor de snelste en mooiste fiets. „We hebben voor dit onderdeel uit het spel gekozen omdat het laagdrempelig is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voertuig waarmee ze het doen niet mooi hoeft te zijn. Er is een originaliteitsprijs. Maar met een omafiets meedoen, is ook mogelijk”, vertelt Sander Gordijn van de organiserende juniorkamer.

Een jong en braaf paard

Het doel van het evenement is geld inzamelen voor De Baander, een zorgboerderij in de omgeving van Meppel. „De boerderij wil graag een jong en braaf paard kopen voor therapeutische doeleinden. Het geld dat tijdens het evenement wordt opgehaald, zal dan ook worden gedoneerd aan deze zorgboerderij”, vertelt Gordijn.

Te land, ter zee en in de lucht is nostalgie voor de leden. „We keken allemaal naar het programma. Zo is het idee ook ontstaan. De Grand Prix die we hielden met karts in het centrum was een groot succes en wij wilden als serviceclub graag wat nieuws organiseren. Zodoende Te land, ter gracht en in de lucht.”

Wie de presentatie in handen heeft, is nog niet bekend. Meer informatie over het evenement is hier te vinden.

Bekijk hier de aflevering die werd opgenomen in Meppel.