TenneT bouwt nieuw hoogspanningsstation op bedrijventerrein Meppel Noord III langs A32

Foto ter illustratie. Foto: ANP

TenneT is van plan een hoog- en middenspanningsstation (110/ 20 kV) te bouwen op het geplande bedrijventerrein Meppel Noord III langs de A32.

Burgemeester en wethouders van Meppel hebben aangekondigd mee te werken aan de uitvoering van deze plannen. ,,Het vergroten van de netcapaciteit is belangrijk voor Meppel”, zegt wethouder Klaas de Vries. ,,We willen bijdragen aan de woningnood door huizen te bouwen, willen kansen voor bedrijvigheid uitbreiden en onze woonwijken en bedrijventerreinen aardgasvrij maken. Om die ambities te realiseren en aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, moet de netwerkcapaciteit in tien jaar tijd verdubbelen.”

Met de komst van een hoogspanningsstation op Noord III wordt daarin een een grote stap gezet, weet De Vries.

Het hoogspanningsstation krijgt een ondergrondse kabelverbinding met het hoogspanningsstation bij Hessenpoort Zwolle. ,,Dit station is een belangrijk onderdeel in het versterken van het regionale hoogspanningsnet”, zegt Klaas Bakker, directeur Grote Projecten Noord van TenneT.

Drents Overijsselse Netversterking

Het nieuwe hoog- en middenspanningsstation op bedrijventerrein Meppel Noord III is onderdeel van het programma Drents Overijsselse Netversterking. TenneT trekt hiervoor samen op met de regionale netbeheerders Rendo en Enexis.

In het geval van het nieuwe hoog- en middenspanningsstation op Meppel Noord III wordt samengewerkt met Enexis Netbeheer. De werkzaamheden vinden plaats tussen 2023 en 2028. Waar de ondergrondse kabelverbindingen precies komen te liggen is nog in onderzoek.

Omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden worden in de winter geïnformeerd over de plannen.

Nieuws

menu