Tentoonstelling over 75+1 jaar vrijheid is geopend. Unieke voorwerpen en foto’s van de oorlogsjaren in Meppel en Nijeveen

In het kerkgebouw van het Apostolisch Genootschap in Meppel is maandagochtend de tentoonstelling Meppel 75 + 1 jaar vrijheid geopend.

Kier van der Wal en meneer Nefkens bij de opening van de tentoonstelling.

Kier van der Wal en meneer Nefkens bij de opening van de tentoonstelling. Foto: Wilbert Bijzitter

De opening werd verricht door Kier van der Wal, districtleider van de Apostolisch Genootschap. De komende maand is de expositie voor iedereen gratis te bewonderen.

Om de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, heeft Stichting Oud Meppel samen met het Apostolisch Genootschap de tentoonstelling 75 + 1 jaar vrijheid georganiseerd. De tentoonstelling bevat unieke voorwerpen en foto’s van de oorlogsjaren in Meppel en Nijeveen. De foto’s komen uit lokale, regionale en provinciale archieven, maar ook uit familiealbums.

De organisatoren hebben veel tijd besteed aan het verzamelen van de nodige informatie. Er is een enorme variatie aan oorlogsvoorwerpen te bekijken. Ook zijn er drie documentaires te zien waarin verschillende generaties bijeenkomen om te praten over de oorlog en de impact daarvan op de familie.

De tentoonstelling is vanaf vandaag tot vrijdag 1 oktober te zien in het gebouw aan de Witte de Withstraat.